tirsdag 30. september 2014

Mer brikkeveving!

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, fikk jeg fullstendig dilla på brikkeveving etter å ha vært på et 5-dagers kurs under Oslokurset på Steinerskolen i Oslo i august i år. Og når jeg får dilla på noe, blir jeg gjerne helt og fullt hekta...

Til bursdagen min fikk jeg ei herlig brikkevevingsbok med finske mønstre hos mine gode venninner Liv Elin og Kristine. Kristine er den dyktigste veveren jeg kjenner til, og de båndene hun vever er utrolig kompliserte, utrolig tidkrevende og ikke minst; utrolig vakre. Noen av hennes kreasjoner kan beskues på hennes blogg. Mitt første forsøk på å få til det enkleste mønsteret i boka ble ikke særlig vellykket, siden jeg kom til å træ brikkene speilvendt av hva som sto i boka.

 Som dere ser, er båndet i tillegg veldig ujevnt i kantene fordi jeg ikke var særlig konsekvent i strammingen, og ikke vevde tett nok. Men øvelse gjør vel mester.

På mitt neste forsøk var jeg veldig nøyaktig med træingen, men likevel ble ikke mønsteret dannet helt etter boka. Men plutselig skjer mirakelet: Det blir et mønster! Halleluja!


Det tar litt tid å knekke koden på brikkeveving, men du verden så tilfredsstillende det er når man først får det til! Fortsatt hekta? JA! More will follow, bare vent og se ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar